Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ambulant Ondersteuner

Werkgever:Gilde Opleidingen
Plaats:Limburg

Wil jij werken aan het ondersteunen van onze studenten en onderwijsteams in het kader van Passend Onderwijs?

Wat ga je doen als ambulant ondersteuner?
Passend Onderwijs betekent binnen Gilde Opleidingen dat we studenten uitdagend onderwijs bieden waardoor ze zich optimaal ontwikkelen. Dit houdt in dat er verrijkingsmogelijkheden zijn voor degenen die dat aankunnen en dat er extra ondersteuning is voor studenten die dat nodig hebben. Passend Onderwijs vindt plaats binnen de basisondersteuning door onderwijsteams en/of met behulp van experts buiten het opleidingsteam, het expertiseteam. Ondersteuning van de student kan groepsgewijs en/of op het individu gericht plaatsvinden.
Je komt te werken voor de dienst Onderwijs Ondersteuning Ontwikkeling en maakt deel uit van het expertiseteam op locatie(s). Je gaat zowel het onderwijsteam als de (individuele) studenten ondersteunen. Je werkt eraan mee om het einddoel te behalen: het voorkomen van voortijdig schoolverlaten en het behalen van minimaal een startkwalificatie. Je stelt bij alles wat je doet het volgende uitgangspunt centraal: een realistisch beroepsperspectief voor de student.
Je komt te werken bij de dienst Onderwijs Ondersteuning Ontwikkeling en voert de werkzaamheden uit op een of meer nader te bepalen locaties en maakt deel uit van het expertiseteam.

Jouw talent en ambitie
Je bent een proactieve, communicatief sterke en oplossingsgerichte teamplayer en beschikt over een hbo werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring met het begeleiden van expertiseteams en studenten en begeleidingsstructuren binnen het onderwijs, bij voorkeur mbo en vo.

En daarnaast:

 • draag je bij aan de professionalisering van de trajectbegeleider en de onderwijsteams, op pedagogisch- en didactisch gebied om de basisondersteuning (kwaliteit onderwijs en begeleiding) te verbeteren;
 • ben je onderdeel van het expertiseteam op locatie en neemt deel aan het wekelijkse overleg;
 • ondersteun je en adviseer je de trajectbegeleider, BPV-begeleider en/of onderwijsteams m.b.t studenten met een ondersteuningsbehoefte;
 • ondersteun je de student, individueel of groepsgewijs, met een ondersteuningsbehoefte
 • ondersteun je en adviseer je de ondersteuningsgespreksvoerder;
 • ontwikkel je, waar nodig, methodieken en instrumenten die gebruikt kunnen worden bij de aanpak van studenten met een ondersteuningsvraag;
 • verwijs je naar externe hulpverlening;
 • draag je zorg voor een goede registratie in Eduarte.

en beschik je over:

 • zowel theoretische als praktische didactische en pedagogische kennis. Het beschikken over een onderwijsbevoegdheid is een pré of de bereidheid om deze in te toekomst te behalen.
 • expertise op gebied van begeleiding van het onderwijsteam, afgestemd op de behoefte van onderwijsteam en/of student;
 • expertise op gebied van begeleiding van studenten met gedrags- en/of leerproblemen, ontwikkelingsstoornis of psychiatrisch probleem in hun leer- en omgevingsontwikkeling;
 • bij voorkeur ook expertise op het gebied van lichamelijke handicap en chronische ziekte;
 • de vaardigheid om trainingen te verzorgen op het gebied van plannen en organiseren, sociale vaardigheden en motivatie;
 • kennis van de mogelijkheden van hulpverlenende instanties;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving in het vo en mbo (wetgeving over Leerplicht, Passend Onderwijs);

Wij zijn Gilde Opleidingen
Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen opwww.gildeopleidingen.nl.


Ons aanbod
Het betreft in totaal 2 FTE, met een minimale inzet van 16 uur per week. Wij bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar. De startdatum is 1 augustus 2019. Het salaris is ingedeeld in schaal 10 cao-mbo, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Dit salaris is vergelijkbaar met schaal LB voor docenten in het MBO. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao.

Omvang vacature
2 Fte, met een minimale inzet van 16 uur per week

Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met het team Zorgadvies, Marjo Slabbers, zorgadviseurmj.slabbers@rocgilde.nl, via telefoonnummer +31 6 30830717 , of Francien Liebregts, zorgadviseur f.liebregts@rocgilde.nl via telefoonnummer +31 6 13293675 .
Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure of problemen ervaren bij het online solliciteren, mail dan naar: solliciteren@rocgilde.nl.

Reageer!
Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk15 april 2019 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

Datum gesprekken
De gesprekken vinden plaats op 23 en 24 april 2019.

Wij werken niet met externe partijen voor het invullen van deze vacature.